93 886 17 00 C Sant Segimon 3 · 08500 Vic · Barcelona

Presentació

La Clínica Sant Josep de Vic és un centre de salut privat, fundat i regentat per les Germanes Josefines de la Caritat, que ofereix una àmplia cartera de serveis mèdics i quirúrgics. Disposa dels millors doctors especialistes en cada disciplina i d’unes instal·lacions modernes per oferir una atenció integral als pacients.

Als seus inicis, la Clínica Sant Josep comptava amb una trentena d’habitacions, repartides entre dues plantes, per acollir malalts de llarga estada. Al 1950, amb la incorporació dels quiròfans, la clínica s’especialitza sobretot amb la medicina cardíaca.

L’any 1983, la clínica s’obre a algunes mútues catalanes, oferint també el servei de consultes externes. S’amplien els departaments d’urgències i els laboratoris, i els serveis de radiognòstic per la imatge. La remodelació total i la modernització dels quiròfans arriba l’any 2000, amb la construcció de nou de totes les sales i l’adequació dels equipaments de tecnologia actuals.

façana

L’any 1999 la Clínica Sant Josep passa a ser un Centre Acreditat de la Generalitat de Catalunya.

El 2006 es van reformar de nou les habitacions i en els últims anys s’han incorporat nous aparells com la càpsula digital per a la diagnosi per la imatge, la torre de laparoscòpia, i l’aparell oftalmològic de Facoemulsió.

A l’actualitat, la clínica continua oferint els serveis d’un gran equip de professionals i disposa de maquinària moderna per oferir la millor atenció als pacients.


Història

Origens

La Clínica Sant Josep va néixer l’any 1950 de la mà de les Josefines de la Caritat. En el moment de la seva fundació naixia com una clínica totalment privada, fins que l’any 1983 es va obrir a les mútues.

La vinculació de les Josefines de la Caritat amb la cura assistencial de les persones ja havia començat a mitjans del segle XIX, quan les germanes visitaven i tenien cura dels malalts al seu domicili particular. El pas del temps i els avenços tecnològics, però, van requerir una ampliació del seus serveis. Aleshores, la congregació religiosa de germanes va decidir construir, als edificis que varen anar adquirint, una planta hospitalària amb 18 habitacions destinada als malalts de llarga estada. Uns anys després i amb l’augment de la demanda van obrir una nova planta per a hospitalitzacions, fins que l’any 1950, amb la incorporació dels quiròfans, naixia la Clínica Sant Josep.

La fundadora

La religiosa Caterina Coromina i Agustí, nascuda a Prats de Lluçanès el 1823, va fundar l’any 1877 la congregació religiosa de les Josefines de la Caritat. Ella, juntament amb altres germanes, es dedicaven a la cura de malalts des de 1864 en un pis al Carrer Nou de Vic i se les coneixia com les ‘noies de la xicra’, perquè transportaven els medicaments en una xicra (recipient semblant a una tassa).

L’ajut per a crear l’institut li arriba de la mà del seu director espiritual, el pare Costa de l’Oratori de Sant Felip Neri. Així s’inicia la vida religiosa de les Josefines de la Caritat, dedicada a l’atenció dels malats i ancians, i a la vetlla a domicili.

La congregació va deixar el Carrer Nou de Vic i es va traslladar al convent, just al costat d’on ara hi ha la Clínica Sant Josep, al carrer Sant Segimon. Les Josefines van anar arribant a altres ciutats catalanes com Ripoll, Manresa, Martorell, Barcelona, Vilassar i Premià de Mar per seguir la tasca que havia iniciat la germana Caterina.

Evolució fins a l'actualitat

Als seus inicis, la Clínica Sant Josep comptava amb una trentena d’habitacions, repartides entre dues plantes, per acollir malalts de llarga estada. Al 1950, amb la incorporació dels quiròfans, la clínica s’especialitza sobretot amb la medicina cardíaca, per on passen metges de renom com el Dr. Antoni Bayés.

L’any 1983, la clínica s’obre a algunes mútues catalanes, oferint també el servei de consultes externes. S’amplien els departaments d’urgències i els laboratoris, i els serveis de radiologia i de diagnosi per la imatge. La remodelació total i la modernització dels quiròfans arriba l’any 2000, amb la construcció de nou de totes les sales i l’adequació dels equipaments de tecnologia punta actuals. (Consultar apartat de SERVEIS).

El 2006 es van reformar de nou les habitacions i en els últims anys s’han incorporat nous aparells com la càpsula digital per a la diagnosi per la imatge, la torre de laparoscòpia, i l’aparell oftalmològic de Facoemulsió.

L’any 1999 la Clínica Sant Josep passa a ser un Centre Acreditat de la Generalitat de Catalunya.

Organigrama

organigrama

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y analizar sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies